Enginyeria en bicicleta

Enginyeria en bicicleta

El passat dissabte 20 de maig es va realitzar, amb gran èxit d’assistència, la nova activitat programada pel Col·legi d’Enginyers de Camins: Enginyeria en bicicleta. Un recorregut des de Martorell fins al Prat, seguint els itineraris de bicicleta que transcorren al llarg dels dos marges del riu.

La jornada va comptar amb 40 assistents, enginyers de camins que van venir acompanyats dels seus familiars. L’activitat, que incorporava components culturals, tècnics i recreatius, va comptar amb els interessants comentaris dels companys Manel Reventós, Carles Conill, Rossend Bosch i Jordi Julià.

La primera parada va ser al Pont del Diable, monument original romà que data del segle II aC. El recorregut va seguir fins a arribar a l’enllaç inacabat de l’A2 i AP7. Les obres d’aquesta infraestructura, que es va començar l’any 2006 i es va aturar el 2010 amb represes intermitents, s’han convertit en una reclamació habitual dels municipis de la zona. El recorregut també va arribar a l’Estació de FGC de Sant Boi, un punt d’interès per a ciclistes, ja que l’Ajuntament de Sant Boi i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) fomenten la intermodalitat tren-bicicleta. D’acord amb el projecte europeu Bitibi, s’ofereix una flota de bicicletes i un aparcament al costat de l’estació de Sant Boi que s’integrarà amb el sistema Bicibox de l’AMB. L’acord vol potenciar els desplaçaments multimodals amb tren i bicicleta i facilitar el transport sostenible. El recorregut va seguir per l’imponent pont Nelson Mandela i per l’intercanviador del Prat: Rodalies, L’9 i l’alta velocitat. Aquest, es convertirà en el principal nus de comunicacions del Baix Llobregat, ja que serà un centre intermodal de ferrocarril de serveis de rodalia, alta velocitat i metro, i també autobús.

La jornada es va completar amb un dinar al Restaurant Cèntric Gastrobar by Onanuit, espai emblemàtic i de qualitat del Prat de Llobregat que aposten pel consum de productes locals, i treballen sense intermediaris amb els agricultors del Parc Agrari del Baix Llobregat fomentant el concepte de KM 0.


Accedeix a la galeria d’imatges
Nota original: camins.cat/enginyeria-en-bicicleta/

2017-09-27T17:39:33+00:00 22/08/2017|Barcelona Metropolitana, Experiència|

Deixeu un comentari